Przepis przygotowałam na potrzeby 15 numeru magazynu Kocioł. W zasadzie czy powinnam to nazywać przepisem może raczej pomysłem na połączenie produktów tak aby dobrze się komponowały. I komponują się zarówno smakowo jak i wizualnie, aż chce się jeść 🙂
przepis na: ZIELONA KANAPKA Z TWAROGIEM I KIEŁKAMI
*3 kanapki – czas przygotowania 5 minut
6 kromek żytniego chleba
15 g dowolnych kiełków
150 g twarogu
3 łyżeczki zielonego pesto
½ zielonej papryki
½ awokado
garść młodego szpinaku
sól, pieprz
15 g dowolnych kiełków
150 g twarogu
3 łyżeczki zielonego pesto
½ zielonej papryki
½ awokado
garść młodego szpinaku
sól, pieprz
Na chleb kolejno układamy paprykę, szpinak, twaróg, kiełki i awokado. Oprószam solą i pieprzem.
Przykrywam drugą kromką i zjadam. Albo pakuję na drugie śniadanie 🙂
Smacznego !
Piękne kanapeczki! Zapachniało mi wiosną 🙂
Już bardzo mi się chce wiosny, mój organizm domaga się energii słonecznej.
Wspaniały przepis, że polska kuchnia jest tak, ale najlepiej 🙂
Moi dziadkowie pochodzą z Polski, więc znam i kocham polskich receptur.
Pozdrowienia z Niemiec