awokado do chleba kanapki kiełki papryka śniadanie szpinak twaróg wege wiosennie zielono mi

ZIELONA KANAPKA Z TWAROGIEM I KIEŁKAMI

Przepis przygotowałam na potrzeby 15 numeru magazynu Kocioł. W zasadzie czy powinnam to nazywać przepisem może raczej pomysłem na połączenie produktów tak aby dobrze się komponowały. I komponują się zarówno smakowo jak i wizualnie, aż chce się jeść 🙂

przepis na: ZIELONA KANAPKA Z TWAROGIEM I KIEŁKAMI

*3 kanapki – czas przygotowania 5 minut 
6 kromek żytniego chleba
15 g dowolnych kiełków
150 g twarogu
3 łyżeczki zielonego pesto
½ zielonej papryki
½ awokado
garść młodego szpinaku
sól, pieprz
 

Kromki chleba smaruję pesto. Paprykę, awokado i twaróg kroję w plasterki.

Na chleb kolejno układamy paprykę, szpinak, twaróg, kiełki i awokado. Oprószam solą i pieprzem.
Przykrywam drugą kromką i zjadam. Albo pakuję na drugie śniadanie 🙂
Smacznego !

proponowane posty

3 Comments

  1. Piękne kanapeczki! Zapachniało mi wiosną 🙂

  2. Już bardzo mi się chce wiosny, mój organizm domaga się energii słonecznej.

  3. Wspaniały przepis, że polska kuchnia jest tak, ale najlepiej 🙂
    Moi dziadkowie pochodzą z Polski, więc znam i kocham polskich receptur.

    Pozdrowienia z Niemiec

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *