awokado fasola kurczak mieso-na-obiad na szybko obiad papryka pikantnie po meksykańsku w kuchni

FAJITAS Z CZERWONĄ FASOLĄ I AWOKADO

Kolejna i równie pyszna propozycja na fajitas, tym razem z dodatkiem składników które zawsze kojarzą mi się z kuchnią meksykańską – czerwona fasola i awokado. Wyciągnęłam też z szafki zalegający tam sos Jack Daniels Hickory Barbecue Sauce który nadał potrawie wyjątkowy smak.

FAJITAS Z CZERWONĄ FASOLĄ I AWOKADO

5 tortilli
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 czerwona cebula
1/2 papryki (czerwonej lub żółtej)
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
1 łyżeczka przyprawy do fajitas
1 łyżka sosu barbecue

1/2 awokado
5-6 łyżek jogurtu 
3-4 liście kapusty pekińskiej

Przygotowanie analogiczne do Fajitas z kurczakiem … 
Pokrojone na cienkie paski piersi z kurczaka podsmażam na mocno rozgrzanym oleju. Gdy kurczak jest przysmażony dorzucam paski papryki, piórka cebuli i fasolę. Dodaję przyprawę i sos, mieszam dokładnie i smażę jeszcze przez chwilę. 
Podgrzaną 15-20 sekund w mikrofalówce tortillę smaruję jogurtem, układam garść pekinki na tym kurczaka z warzywami a na wierzchu plasterki awokado i zawijam w rulon. 
Smacznego !

proponowane posty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *