Kolejna i równie pyszna propozycja na fajitas, tym razem z dodatkiem składników które zawsze kojarzą mi się z kuchnią meksykańską – czerwona fasola i awokado. Wyciągnęłam też z szafki zalegający tam sos Jack Daniels Hickory Barbecue Sauce który nadał potrawie wyjątkowy smak.
FAJITAS Z CZERWONĄ FASOLĄ I AWOKADO
5 tortilli
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 czerwona cebula
1/2 papryki (czerwonej lub żółtej)
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
1 łyżeczka przyprawy do fajitas
1 łyżka sosu barbecue
1/2 awokado
5-6 łyżek jogurtu
3-4 liście kapusty pekińskiej
Przygotowanie analogiczne do Fajitas z kurczakiem …
Pokrojone na cienkie paski piersi z kurczaka podsmażam na mocno rozgrzanym oleju. Gdy kurczak jest przysmażony dorzucam paski papryki, piórka cebuli i fasolę. Dodaję przyprawę i sos, mieszam dokładnie i smażę jeszcze przez chwilę.
Podgrzaną 15-20 sekund w mikrofalówce tortillę smaruję jogurtem, układam garść pekinki na tym kurczaka z warzywami a na wierzchu plasterki awokado i zawijam w rulon.
Smacznego !