Pasta z awokado doda naszym kanapkom wyjątkowego smaku. A jak podamy do niej ciepłe pieczywo to będzie wyjątkowe śniadanie. Idealnie do pasty z awokado pasuje szybki CHLEB NA SODZIE, który można jeść na ciepło !
Przepis na pastę z awokado jest banalny, rozgnieć – wymieszaj. Najlepiej do tego nadają się dojrzałe egzemplarze, dlatego gdy nie macie pomysłu na leżące w domu awokado zróbcie pastę. Ja zazwyczaj zerkam na półkę przecen i jak znajdę tam awokado – to jest pewne, że będzie pasta do chleba albo deser czekoladowy ale o tym następnym razem 🙂
pasta z awokado |
PASTA Z AWOKADO
składniki na 3-4 kanapki
1 dojrzałe awokado
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
szczypta soli
propozycje podania
pomidorki koktajlowe + czerwona cebula w kostkę + bazylia + winegret
jajko + szczypiorek
łosoś wędzony + koperek
pasta z awokado |
Awokado przekrawam na połowę, łyżką wydrążam środek.
Przekładam do miseczki i rozgniatam widelcem.
Dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszam z sokiem i doprawiam solą.
Podaję z chlebem i dodatkami.
Smacznego !
pasta z awokado |
uwielbiam takie pasty 🙂
z tych trzech kanapek najbardziej przypadła mi do gustu opcja z jajkiem
Łukasz też najbardziej lubi z jajkiem, Ja zawsze pierwsze wyjadam te z pomidorkami 🙂
Robię taką pastę, tylko zamiast soli dodaję pieprz lub chili