Zawsze warto mieć schowaną małą puszkę tuńczyka, kilka dodatków i mamy świetną sałatkę. Oto moja propozycja na śniadanie lub kolację.
SAŁATKA Z TUŃCZYKA
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
2 jaja ugotowane na twardo
2 łyżki kukurydzy
1 ogórek kiszony
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1/4 czerwonej papryki
3 łyżki majonezu
pieprz
Tuńczyka rozdrabniam widelcem, pozostałe składniki kroję w drobną kostkę i dodaję majonez. Mieszam i doprawiam do smaku pieprzem.
Smacznego !
Pychota, robię dokładnie taką samą, uwielbiam tuńczyka(w lidlu jest dobry w kawałku), jeszcze chyba troszeczkę cebulki dodaję:)
"Bez mięsa"? Tuńczyk to nie jest mięso?
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Up's Skrót myślowy … 😉
Fajny klasyczny przepis 🙂 Moje ulubione tez są te tuńczyki z lidla i princes. Dyskonty mają wysoki poziom