Drugie życie pieczywa to temat domowej piekarni w ostatnim numerze magazynu Kocioł. Osobiście nie przepadam za nieświeżym pieczywem ale staram się nie wyrzucać jedzenia. Z czerstwego pieczywa można wyczarować naprawdę smaczne dania i o nich poczytacie w Kotle. Moja propozycja to domowe pieczywo z masłem czosnkowym. Bagietki starzeją się bardzo szybko, możemy je szybko odświeżyć równocześnie nadać im wyjątkowy smak.
PIECZYWO CZOSNKOWE
bagietka
masło czosnkowe według tego -> przepisu wystarczy na 8 bagietek
Bagietki nacinam na szerokość kromek. W nacięcia wkładam masło czosnkowe, zawijam w folię aluminiową. Piekę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, odwijam folię i dopiekam jeszcze 5 minut. Tak przygotowane chrupiące pieczywo podaję do śniadania, grilla, sałatek, na imprezie… 🙂
Smacznego !
Bagietka z takim masełkiem jest boska! Świetnie smakuje z pomidorową zupą krem 🙂
Bagietka z takim masełkiem najlepiej smakuje ze wszystkim 🙂 Pomidorowa zupa krem rozmarzyłam się, już nie mogę doczekać się pomidorów.