zapiekane nalesniki z owocami
bez mięsa czerwona porzeczka na obiad naleśniki obiad obiad-na-slodko ricotta truskawki w kuchni z owocami z piekarnika

ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ I OWOCAMI

Wspominałam już pewnie, że Łukasz za naleśniki oddał by wiele 🙂 Lato, sezon owocowy więc jest i kolejna propozycja podania, dla mnie smaczniejsza niż tradycyjne naleśniki z twarogiem. Dobór owoców zostawiam Wam u mnie były porzeczki i truskawki w żelu czyli tak ostatnio popularna w moich przepisach frużelina.

ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ I OWOCAMI
Naleśniki – przepis 
ser ricotta – 1 łyżka / 1 naleśnik
frużelina owocowa lub dżem lub powidła – u mnie frużelina truskawkowa
świeże owoce – u mnie czerwona porzeczka 
cukier puder do podania
masło do posmarowania formy
jajko do posmarowania naleśników
 
Naleśniki smaruję ricottą i frużeliną na wierzchu rozkładam porzeczkę, zwijam w rulon i układam w posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekam przez 20 minut po wyjęciu oprószam cukrem pudrem.
Smacznego !

Jak zrobić naleśniki ? Przepis na naleśniki – kliknij !

proponowane posty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *