chrzan faszerowane jajka łosoś na imprezę na szybko śniadanie w kuchni wędzona ryba Wielkanoc

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Kolejna bardzo szybka propozycja na faszerowane jajka. Tym razem do żółtek dodałam wędzonego łososia i chrzan a całość podałam z kiełkami rzodkiewki. Polecam na wielkanocny stół, na imprezę, na co dzień 🙂

jajka z łososiem

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI
5 jajek
50 g wędzonego łososia
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka majonezu
1/2 łyżeczki chrzanu
pieprz
kiełki rzodkiewki

Jajka zalewam zimna wodą, stawiam na gazie i gotuję 8 minut od momentu gdy woda zawrze. Zalewam zimną wodą i odstawiam do ostygnięcia. Przekrawam na połowę, łyżeczką wyciągam jajko ze skorupki.

Żółtka wrzucam do miseczki i gniotę widelcem, białko układam na talerzu. Łososia kroję w drobną kostkę, dodaję do żółtek. Mieszam z sokiem z cytryny i chrzanem, doprawiam do smaku pieprzem. Przy pomocy dwóch małych łyżeczek napełniam białka farszem a na wierzchu układam kiełki.

Smacznego !

proponowane posty

1 Comment

  1. U mnie też w tym roku na wielkanocnym stole były jajka faszerowane łososiem 🙂 Ja dodaję do nich majonez i koperek.

Comments are closed.