Kilka dni nad morzem jak zawsze skutkuje u mnie mocnym postanowieniem – musimy jeść więcej ryb ! Pierwszy wpadł mi w ręce wędzony halibut i tak powstał przepis na szybką pastę do chleba.
PASTA Z WĘDZONEGO HALIBUTA Z KOLENDRĄ I CHRZANEM
300 g wędzonego halibuta (waga przed obraniem)
1/4 czerwonej cebuli
1 łyżeczka posiekanej kolendry
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżeczka majonezu
1/2 łyżeczki soku z cytryny
pieprz
Rybę obieram z ości i rozdrabniam widelcem. Dodaję pokrojoną drobno cebulę oraz kolendrę. Mieszam z chrzanem, majonezem następnie doprawiam świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje z chrupiącym pieczywem.
Smacznego !
Pyszna pasta i zdrowa;)
ciekawy pomysł:)
Bardzo lubię pasty z wędzonej rybki i chętnie takiej spróbuje, ale z wędzonych ryb najbardziej lubię makrelę oraz pstrąga.
Baaardzo mniam 😀