chrzan do chleba halibut na szybko pasta ryba śniadanie w kuchni wędzona ryba

PASTA Z WĘDZONEGO HALIBUTA Z KOLENDRĄ I CHRZANEM

Kilka dni nad morzem jak zawsze skutkuje u mnie mocnym postanowieniem – musimy jeść więcej ryb ! Pierwszy wpadł mi w ręce wędzony halibut i tak powstał przepis na szybką pastę do chleba.

PASTA Z WĘDZONEGO HALIBUTA Z KOLENDRĄ I CHRZANEM
300 g wędzonego halibuta (waga przed obraniem)
1/4 czerwonej cebuli
1 łyżeczka posiekanej kolendry
łyżeczka chrzanu
łyżeczka  majonezu
1/2 łyżeczki soku z cytryny
pieprz


Rybę obieram z ości i rozdrabniam widelcem. Dodaję pokrojoną drobno cebulę oraz kolendrę. Mieszam z chrzanem, majonezem następnie doprawiam świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje z chrupiącym pieczywem. 
Smacznego !

proponowane posty

4 Comments

  1. Pyszna pasta i zdrowa;)

  2. ciekawy pomysł:)

  3. Bardzo lubię pasty z wędzonej rybki i chętnie takiej spróbuje, ale z wędzonych ryb najbardziej lubię makrelę oraz pstrąga.

  4. Baaardzo mniam 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *