dynia jesiennie kasza pęczak przystawka sałatka sezon na dynie w kuchni

PIECZONA DYNIA Z PĘCZAKIEM I OLEJEM ARACHIDOWYM

Jak uda mi sie schować kilka kawałków upieczonej dyni zazwyczaj robię z niej sałatkę do pracy. Poniżej jedna z propozycji, bardzo szybka sałatka z pęczakiem, fetą i olejem arachidowym.

PIECZONA DYNIA Z PĘCZAKIEM I OLEJEM ARACHIDOWYM
3 porcje
1/2 pieczonej dyni
1 1/2 szklanki ugotowanego pęczaku
3 garście rukoli
60 g sera sałatkowego np. typu Feta
olej arachidowy Oleofarm
pietruszka do posypania
opcjonalnie: oliwki z migdałami

Ciepły pęczak mieszam z rukola i układam na talerzu.  Dodaję ciepłą dynie,  ser i pokrojone oliwki. Na koniec polewam całość olejem arachidowym i posypuję posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !

Kulinarne wyprawy z Olejami Świata

proponowane posty

1 Comment

  1. Bardzo apetyczna ta sałatka 🙂

Comments are closed.