kiszony ogórek kolacja obiad obiad-w-30-minut pstrąg ryba ryby-owoce-morza sałatka wędzona ryba ziemniaki

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM

Sałatka ziemniaczana jest tak sycąca, że spokojnie może zastąpić obiad lub ciepłą kolację. Do przygotowania wykorzystałam ziemniaki ugotowane w mundurkach a następnie podsmażone. Bardzo lubię połączenie chrupiących, ciepłych ziemniaków z zimnymi dodatkami i sosem. 

Wędzone ryby najbardziej lubię nad morzem, tam można zjeść jeszcze ciepłe. Do morza mamy kawałek dlatego zaledwie 2-3 razy w roku mamy okazję próbować takich rarytasów. Korzystam więc z tego o można znaleźć w rybnym 🙂 Łukasz zajada się wędzonymi szprotkami, pasta z wędzonej makreli regularnie ląduje na kanapkach a na blogu znajdziecie też przepis na pastę z wędzonego halibuta.

salatka z wędzonym pstrogiem

przepis na: SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM 

* 2 porcje
120 g wędzonego pstrąga po wyfiletowaniu
6 średniej wielkości ugotowanych ziemniaków 
4 kiszone ogórki
1/4 czerwonej cebuli
4-5 liści sałaty
sól, pieprz
olej do smażenia
sos
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka szczypiorku
salatka z wedzonym pstragiem
Ziemniaki kroję na ćwiartki i obsmażam na chrupiąco.
Mieszam składniki na sos i dostawiam na chwilę żeby smaki się przegryzły.
Pstrąga dzielę na cząstki, ogórka i cebulę kroję w plasterki.
Na talerzach układam poszarpane liście sałaty, ciepłe ziemniaki, oraz pozostałe składniki. Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem. Podaję z sosem.
Smacznego !

Zapraszam do fotograficznej grupy wsparcia.
kurs fotografii kulinarnej

proponowane posty

1 Comment

  1. Wygląda bosko! Uwielbiam takie kolorowe dania 🙂
    Miss Planner

Comments are closed.