Polecam jako surówkę do obiadu lub samodzielne danie. Rzodkiew idealnie komponuje się ze słodką kukurydzą. Łukasz niestety nie przepada za kukurydzą więc gości u nas sporadycznie …
SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI I KUKURYDZY
1 biała rzodkiew
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżka majonezu
1/2 małego jogurtu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 szczypta cukru
sól, pieprz
Rzodkiew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszam z jogurtem dodaję sok z cytryny, cukier, sól i pieprz do smaku. Do rzodkwi dodaję kukurydzę mieszam z sosem.
Smacznego !
Hmm nigdy nie jadłam białej rzodkwi będę musiała spróbować 🙂
Mam prośbę zajrzyj na mój blog mam dla Ciebie niespodziankę/nominacje:) http://rudylok.blogspot.com/
Pozdrawiam 🙂
Bardzo mi się podoba twój blog
Visit my webpage – e-warzywnictwo