Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne wrapy podane na zimno. Pokrojone na jeden kęs doskonale sprawdzają się na imprezach. Ładnie się prezentują a goście chętnie po nie sięgają. Polecam również jako śniadanie do pracy 🙂
TORTILLA Z ŁOSOSIEM
4 duże tortille
5 łyżek twarogu sernikowego lub naturalnego kanapkowego
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki posiekanego koperku
4 duże garście rukoli (ok 60 g)
150 g wędzonego łososia
1 awokado
pieprz, szczypta soli
Serek mieszam z chrzanem, sokiem z cytryny i koperkiem dodaję odrobinę soli. Na każdą tortillę nakładam dużą łyżkę serka i rozsmarowuję równomiernie po całości. Przez środek układam pas rukoli na to łososia i pokrojone w grube paseczki awokado. Oprószam mielonym pieprzem, przykrywam jedną częścią wrapa i ciasno zawijam w rulon.
Owinięte folią aluminiową wkładam na pół godziny do lodówki. Kroję na 5 cm kawałki i układam na talerzyku.
Smacznego !
Masz racje, to idealna imprezowa przekaska!