agrest ciasta-desery czarna porzeczka deser muffiny na słodko na szybko owocowe-wypieki-desery z owocami z piekarnika

MUFFINY Z AGRESTEM I PORZECZKĄ

Pierwsze na blogu muffiny, na pewno nie ostatnie bo od pewnego czasu jestem fanką tych szybkich i prostych babeczek. Na początek słodko-kwaśne, sezonowe muffiny o wilgotnym wnętrzu.

* muffinki z agrestem i porzeczkami *

MUFFINY Z AGRESTEM I PORZECZKĄ
* 12 muffinek
1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
100 ml oleju
5 łyżek twarogu sernikowego
po 100 g agrestu i czarnej porzeczki

Zaczynam od wymieszania ze sobą mokrych produktów najpierw roztrzepuję jaja, potem dodaję olej i na końcu serek. Powoli dosypuję wymieszane wcześnie suche składniki i mieszam mikserem (jeśli ciasto jest zbyt gęste można dodać łyżkę mleka). Gdy składniki się połączą dodaję połowę owoców. 
Ciasto wylewam do foremek wyłożonych papilotkami wypełniając je do 3/4 wysokości a na wierzch układam pozostałe owoce. Piekę 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego !

proponowane posty

10 Comments

  1. po prostu wszystko co kocham i jak pięknie wyrosły!

  2. Świetne połączenie smakowe!

  3. Fantastyczne muffiny, musiały być pyszne 🙂

  4. Były tak dobre, że nawet kot się połakomił 🙂

  5. Wypróbowałam i wyszły rewelacyjne. Idealne na piknik.
    Pozdrawiam

    http://www.scraplandiakaroliny.blogspot.com

  6. moje pierwsze muffinki jeszcze ciągle przede mną..;)Twoje niczym małe dzieła sztuki;)

    m.

  7. Mmmm… przesmaczny jest Twój blog 😉 Pozwolisz, że zajrzę tu od czasu do czasu? Pozdrawiam

  8. Zapraszam 🙂

  9. Bardzo się ciesze, że smakowały 🙂

  10. Bardzo się ciesze, że smakowały 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *