Pieczona owsianka na stałe zagościła w naszych lunchboxach. Na blogu jest już wersja z jabłkami poniższa propozycja jest jeszcze prostsza a upieczona w babkowej formie może zagościć na stole jako deser. Zamiast cukru dodałam dojrzałe banany które już wcześniej doskonale posłodziły ciasteczka owsiane.
PIECZONA OWSIANKA BANANOWO-KAKAOWA
250 g twarogu sernikowego
3 dojrzałe banany
2 jaja
2 łyżeczki ciemnego kakao
1 szklanka mieszanki płatków owsianych z orzechami
miód, jogurt naturalny do podania /opcjonalnie
Do miski odmierzam twaróg dodaję banany które rozdrabniam za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodaję jajo i kakao – mieszam do połączenia składników. Następnie mieszam z płatkami, przelewam do formy i piekę 35 minut w 180 stopniach.
Podaję polane miodem lub jogurtem naturalnym a zapakowane w pojemnik zabieram do pracy i zjadam na zimno lub odgrzewam w mikrofalówce.
Smacznego !
Fajny pomysł, to tak naprawdę takie zdrowe ciasto 🙂
taka owsianka w formie ciacha! super 🙂
Wygląda pysznie 🙂
Świetnie wygląda podana w taki sposób 🙂
bardzo inspirujący przepis! dzięki!
justakitchen.pl
Smakuje też nieźle 🙂