Podgrzane na grillu tortille wypełnione warzywami i pysznym fasolowym hummusem. Dla mnie wystarczy za całe danie a dla tych którzy bez mięsa nie czują sytości może stanowić pyszny dodatek. Przepis na domowe tortille znajdziecie na blogu, fasolowy hummus tez już jest więc dorzucam pomysł na zebranie ich w całość 🙂
TORTILLE Z HUMMUSEM I WARZYWAMI
4 tortille kupne lub do zrobienia w domu – przepis na domowe tortille
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
1/4 szklanki oliwy
3 łyżki octu balsamicznego
1 płaska łyżeczka cukru
świeżo mielony pieprz
Oliwę mieszam z octem, cukrem i grubo mielonym pieprzem. Paprykę i cukinię kroję w paski, cebulę z grube piórka. Warzywa zalewam sosem i dostawiam na 15-30 minut do lodówki. W między czasie robię hummus.
Warzywa grilluję. Tortillę podgrzewam przez chwilę na ruszcie, smaruję pastą i układam warzywa. Składam w kopertę i podaję ciepłe.
Smacznego !
Wygladaja bardzo apetycznie 😉
Warto przygotować więcej, zjadłam jedną i co prawda się najadłam ale niedosyt pozostał – pycha !