Lubię pieczone mięsa, coraz rzadziej smażę na patelni, wyjątkiem były piersi które wg mnie wychodziły zbyt suche. Nadzianie ich serem i owinięcie boczkiem sprawiło, że piersi były bardzo smaczne a dzięki fecie prawie nie użyłam soli którą ostatnio staram się ograniczać 😉
PIERSI Z FETĄ PIECZONE W BOCZKU
2 piersi
1/2 opakowania sera feta
1/2 czerwonej papryki
6-12 długich plastrów boczku
sól, pieprz, bazylia, słodka papryka
Umyte i osuszone piersi kroję na 3 części, nacinam je z jednaj strony robiąc kieszonkę. Oprószam pieprzem, bazylią i delikatnie solą. Ser feta mieszam z pokrojoną w drobna kostkę czerwoną papryką i układam w kieszonkach.
Piersi z fetą owijam plastrami boczku, układam w nasmarowanym oliwą naczyniu i posypuję papryką. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.
Podaję z PLACKAMI BROKUŁOWYMI lub bardziej tradycyjnie z ziemniakami i surówką 🙂 Można tez pokroić na grube plastry i podać jako przekąskę na imprezie.
Smacznego !
już słyszę zachwyty i pomruki męża mojego… wykonam! a i piękne są Twoje fotografie!
Ach jakie tu pyszności:)
Jak ślicznie podane! 🙂 I na pewno również pyszne. Kocham mięso pieczone w chrupkim boczku 😉 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Dziękuję i życzę smacznego. Oprócz tego, że lubię smacznie zjeść to gotuję również dla możliwości fotografowania 🙂
wyśmienicie wygląda, muszę spróbować!
Świetny przepis. Wydaję się nie taki trudny do wykonania więc na pewno spróbuje w najbliższych dniach.
Myślę ,że teraz będę u Ciebie częstym gościem ponieważ jestem młodą mężatką i dopiero uczę się sztuki kulinarnej a mój mąż już na pewno ma dosyć 10 dań ,które wałkuje w kółko 🙂
Pozdrawiam serdecznie.
Zapraszam do siebie gdzie prezentuje moja małą pasję :
http://oliwiaart.blogspot.com/
http://artdekooliwia.pinger.pl