Wspomniałam wcześniej, że wolę naleśniki w wersji bez panierki. Krokiety z tym farszem trzeba podgrzać przed podaniem aby ser żółty się rozpuścił, bez panierki rozsypywały się na patelni więc postanowiłam je opanierować. No i wyszło pysznie choć trochę bardziej kalorycznie 🙂
krokiety z pieczarkami i serem |
PRZEPIS NA KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM
składniki na krokiety
800 g pieczarek
2 cebule
oliwa
sól, pieprz, słodka papryka
200 g startego sera żółtego
przepis na naleśniki
jajo, bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Pieczarki kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na niewielkiej ilości oleju, to samo robię z pokrojoną w piórka cebulą. Następnie rozdrabniam je za pomocą stojącego blendera lub mielę w maszynce na dużych oczkach. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i słodka papryką – pamiętając o tym, że farsz powinien być wyrazisty w smaku.
jak zwijać krokiety |
krokiety z pieczarkami |
Podaje z czerwonym barszczem lub z sałatka z buraczków J
Bardzo apetyczne ,pozdrawiam.
Najlepsze na świecie:)
Ten ser w środku? Boski!
Ale pyszne mniam mniam
Znamy to i lubimy. Az slinka cieknie.
Tego właśnie szukałam! Produkcja rusza już jutro! Dzięki i pozdrawiam!
Krokiety sa pyszne mi troche popekaly przy zawijaniu ale to pewnie dlatego ze zwijalam cieple nalesniki z cieplym farszem 🙂
ile wyszło Pani tych krokietów z tego przepisu??:)
ok 15-18 krokietów
Proszę o pomoc, czy zamrażać na święte upieczone krokiety ?
Ja czasami mrożę ale nie opanierowane. Po rozmrozeniu panieruję i smażę.
Witam, a tą zmieloną cebule to się podsmaża na patelni czy surową do farszu sie daje?
Pozdrawiam
Dodaję podsmażona cebulę
ja do pieczarek (jeszcze gorących) dodaję serek topiony i ser żółty. Jak wszystko się połączy to taką pastą serowo- pieczarkową smaruję naleśniki, a dalej robię identycznie.
przepis świetny ! dodałyśmy jeszcze do farszu mielone podsmażone i powiem ,że świetne 😉
Z mięsem i pieczarkami jeszcze nie robiłam ale to świetny pomysł 🙂
Ser aż się rozpływa, super krokiety z pieczarkami
Super, że smakują 🙂
What types of cheese do you use?
Gouda, emental, cheddar, edam… good will every yellow cheese.