Znalazłam na ogródku jeszcze kilka truskawek, jagody zostały z pierogów, owoców było za mało żeby coś upiec ale wystarczająco dużo na śniadanie. Owsiankę robię z tesco-wego, owocowego musli, które oprócz odrobiny rodzynek i suszonych jabłek w większości składa się z płatków owsianych, pszennych, żytnich i kukurydzianych.
OWSIANKA TRUSKAWKOWO-JAGODOWA
5 łyżek musli
szklanka mleka
5 łyżeczek jagód
5 truskawek
Musli zalewam mlekiem i odstawiam na noc do lodówki, na drugi dzień podgrzewam dodając część owoców. Kiedy owsianka jest ciepła dodaję pozostałe owoce i zjadam zanim Wiktor się obudzi 🙂
Owsiankę można ugotować bez namaczania ale płatki przygotowane z nocnym leżakowaniem będą na pewno miękkie i wystarczy krótka chwila na pogrzanie.
Smacznego !