pory smażone w boczku
boczek na obiad obiad obiad-w-15-minut por z patelni

Pory smażone w boczku

pory zapiekane w boczu

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki na PORY SMAZONE W BOCZKU: 

2 -3 pory
6 plasterków boczku
1 łyżeczka soli

opcjonalnie do podania:
świeży tymianek, płatki chilli

Pory myjemy dokładnie, odcinamy korzonki i zielone liście. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sól. Pory kroimy na 15 cm części i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy, przekrawamy wzdłuż. Każdy kawałek owijamy plastrem boczku, do przymocowania końcówek używamy wykałaczek.

Tak przygotowane pory obsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni. Na koniec dodajemy chilli i świeże listki tymianku.

Smacznego!

proponowane posty