W 15 numerze magazynu Kocioł zaglądamy do Golędzinowa. Małej miejscowości na trasie Wrocław – Oborniki Śląskie gdzie Pan Piotr produkuje naturalne wędliny. To właśnie z wykorzystaniem jego suchej kiełbasy powstały te pyszne, śniadaniowe tortille.
przepis na: WRAPY Z PASTĄ JAJECZNĄ I SUCHĄ KIEŁBASĄ
2 tortille
10 plasterków suchej kiełbasy u mnie kiełbasa golędzinowska
3 jajka
30 g sera żółtego
2 łyżki majonezu
4 liście sałaty
słodka papryka
sól, pieprz
Jajka gotuje na twardo, kroję w drobną kostkę lub rozgniatam widelcem. Dodaje starty ser i majonez, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Tortille smaruje pastą jajeczną, oprószam słodką papryką.
Układam plastry kiełbasy oraz liście sałaty.
Zwijam w rulony, zawijam folią i odkładam na 15 minut do lodówki.
Mnóstwo potraw, sporo mi nieznanych , brawo , wyglądają smakowicie. To także dzięki fantastycznym zdjęciom , tych ci zazdroszczę 🙂
pozdr
bm
…………………………
https://bigmarkk.wordpress.com/
Dziękuję za miłe słowa. Jak chcesz się podszkolić z fotografii kulinarnej zapraszam na https://www.facebook.com/groups/fotografiaodkuchni/ 🙂 I namiawiam do testowania potraw 🙂