Czasami zobaczę jakieś zdjęcie które potrafi mnie tak zainspirować, że muszę spróbować potrawy którą przedstawia… tak było z tymi tostami. Po podpisie na zdjęciu trafiłam do Korei. Tosty robi się banalnie prosto, Wiktor się zajada – zapraszam więc na weekendowe śniadanie na słodko.
TOSTY ZE SMAŻONYMI BANANAMI
6 kromek chleba tostowego
2 banany
1 łyżeczka klarowanego masła
Nutella, dżem z czerwonej porzeczki
Banany kroję na pół a później ponownie wzdłuż tak aby z jednego banana powstały 4 kawałki. Na patelni rozpuszczam masło, banany podsmażam do zrumienienia z obu stron. Tosty podgrzewam w tosterze. Z jednej strony smaruję Nutellą układam 3 kawałki banana na kromkę i przykrywam posmarowaną dżemem kromką.
Podaję z kubkiem kawy lub mleka.
Smacznego !
Aaaaaaaa!!!
Uwielbiam smazone banany!
Takie sniadanie, to niestety nie tylko na weekendy!
🙂
o maaaatko! toż to poezja 😉