budyń ciasta-desery ciasta-desery-bez-pieczenia deser jeżyny mascarpone owoce owocowe-wypieki-desery w kuchni

DESER BUDYNIOWY Z JEŻYNAMI

DESER BUDYNIOWY Z JEŻYNAMI
* 5 porcji
250 g jeżyn
200 g mascarpone
400 ml mleka 
1 opakowanie budyniu waniliowego/ śmietankowego 
2 łyżeczki cukru z wanilią
2 łyżki cukru pudru
10-12 ciasteczek zbożowych

Zaczynam od budyniu, gotuję go w 400 ml mleka nawet jeżeli przepis zaleca 500 ml. Wystudzony budyń miksuję z serkiem mascarpone i cukrami. Ciasteczka kruszę na mniejsze kawałki. 
Zaczynając od ciasteczek układam warstwami serek, jeżyny, ciasteczka, serek … ilość warstw zależy od wysokości naczyń w których chcemy go podać.
Smacznego !

proponowane posty

2 Comments

  1. Coś pieknego i na pewno rewelacyjnie smakuje!!!

  2. Super, uwielbiam jeżyny 🙂

Comments are closed.